Təsvir
Armudu stəkanın quruluşu və həcmi məhz çayın optimal hərarətdə və optimal həcmdə içilməsini təmin edir. Armudu quruluşu çayın stəkanda gec və termomübadilə baxımından mütənasib qaydada soyuması üçündür. Belə quruluşda çay səthdən başlayaraq, stəkanın dibinə qədər proporsional şəkildə artan qaydada soyuyur – stəkanın dibindəki kütlə daha isti saxlanır. Bundan başqa, armudu stəkanın bəlli həcmi təsadüfən seçilməyib. Bu, çayın orqanizmə effektiv və mütənasib porsiyalarla qəbul edilməsinə xidmət edən həcmdir.
Armudu stəkan haqqında daha ətraflı məlumat üçün – Wikipedia-nı ziyarət edə bilərsiniz.
Hətta Azərbaycan xalqının məişətində kifayət qədər üstünlük verdiyi armudu stəkanın istehsalına diqqətin artırılması məqsədilə 1986-cı ildə rejissor Nicat Əliyev tərəfindən “Armudu” qısametrajlı sənədli televiziya filmi çəkilmişdir.